Implica-te acum


Noi toti putem avem puterea sa facem ca acesti oameni sa nu mai depinda de noroc! Sa putem sa- i ajutam atunci cand au nevoie,si cu ce au nevoie,si in acel moment crucial! Avem la indemana mai multe parghii de ajutor:atasat gasiti declaratiile 230 (persoane fizice) si 200 (persoane juridice) prin care daca le completati cu datele de identificare ale dvs (declaratia 230) sau ale firmei dvs (declaratia 200), le semnati (230) si stampilati (200), 2% din impozitul pe venit retinut si virat catre stat pe anul precedent va fi redirectionat catre Asociatia Pro Down Cristiana. Aceste formulare se completeaza in 2 exemplare, un exemplar se depune la organul fiscal in a carui raza isi are domiciliul contribuabilul sau trimis prin posta. Nu va costa nimic sa faceti un gest umanitar. Daca nu va exprimati optiunea de a directiona acest procent din impozitul dumneavoastra pe venit, suma respectiva ramane statului. De asemenea se pot face donatii in natura si in lei, in orice moment, in contul asociatiei de mai jos :


Nume : Asociatia Pro Down Cristiana
Cod fiscal : 25835694
Cont IBAN : R066BTRL01001205T26414XX


Persoanele juridice pot alege sa directioneze impozitul pe profit unei organizatii nonguvernamentale prin sponsorizari.

Oricum acest procent din profit va trebui platit catre stat! Dvs. aveti acum posibilitatea de a directiona acesti bani unor persoane care au cu adevarat nevoie de ei!

Agentii economici ( sau Firmele ) pot decide ca o parte din impozitele lor sa ajute copiii cu Sindrom Down !

Cum se deduc cheltuielele de sponsorizare in cazul firmelor, din impozitul pe profit?

Potrivit art. 21, alin. 4, lit. p din Codul Fiscal, contribuabilii care efectueaza sponsorizari pot deduce sumele aferente din impozitul pe profit.

Contribuabilii care efectueaza sponsorizari, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:

a) sunt in limita a 3% din cifra de afaceri

b) nu depasesc 20% din impozitul datorat pe profit".

Obs.:

a) sponsorizarea trebuie sa fie inregistrata in contabilitate in anul pentru care se face plata impozitului (anul anterior momentului platii efective)!- aceste prevederi anuleaza orice prevederi contrare din Legea sponsorizarii.

b) o firma are dreptul sa acorde sponsorizari si peste limitele care vor fi mentionate, dar pentru suma ce depaseste limita indicata pentru fiecare exemplu in parte, se plateste impozit pe profit.Donatii:

LEI: R066BTRL01001205T26414XX

Banca Transilvania